Log in op Mijn VVD

Make-over voor Stationsgebied

Met de komst van stadswijk Entree krijgt ook het stationsgebied bij de Mandelabrug een complete make-over. De plannen zijn naar de gemeenteraad gestuurd om verder te bespreken, verwacht wordt dat er in mei besluiten kunnen worden genomen. VVD-wethouder Marc Rosier: 'De Entree profiteert optimaal van de ligging binnen Zoetermeer, maar zeker ook van de centrale ligging in en goede aansluiting op de Randstad. Entree is een stadswijk waar onder andere het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer centraal staat. Daar hoort een goed bereikbaar OV-knooppunt voor de hele regio bij en een aantrekkelijk stationsgebied waar het prettig verblijven is'.

Afgelopen periode is er onderzoek gedaan naar hoe station Zoetermeer en het gebied eromheen eruit kan gaan zien. De bewoners van de in totaal 4500 woningen van De Entree moeten gemakkelijk naar het station kunnen lopen en fietsen. Ook komt er een goede verbinding vanuit het centrum van de stad naar het treinstation. De eerste stap is het realiseren van een stationshal aan de Noordzijde van de Mandelabrug met daarin een overdekte fietsenstalling. Het dak van deze hal is het begin van een gelijkvloerse verbinding vanaf de brug naar de Afrikaweg. Het Rijk en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hadden hier eerder al 5,3 miljoen euro beschikbaar voor gesteld.

Daarnaast wil de gemeente een onderzoek starten naar de mogelijkheid om het busstation van Centrum-West naar station Zoetermeer te verplaatsen, zodat dit station ontwikkeld kan worden tot een volwaardig knooppunt. De Mandelabrug wordt in dit plan getransformeerd tot een centrale stationshal.

Bron: zoetermeeractief.nl