Geen afbeeldingen

Beantwoording Schriftelijke vragen T-strook bouwplannen

Een maand geleden heeft de Zoetermeerse VVD schriftelijke vragen gesteld over de parkeerdruk aan de Hagesteinstraat en Puttershoekstraat. De beantwoording daarvan is ondertussen binnen.

In de periode van 1 t/m 6 oktober 2018 heeft de gemeente parkeertellingen gedaan in de omgeving. Daaruit hebben zij geconcludeerd dat er volgens het parkeerbeleid genoeg parkeerplaatsen beschikbaar zijn binnen een loopafstand van 150 meter tot de woning.

De gemeente ziet daarom ook geen aanleiding om op dit moment extra parkeerplaatsen aan te leggen, daar is overigens wel ruimte voor als de parkeerdruk in de toekomst toeneemt tot boven de norm.

Wat betreft de parkeerplaatsen voor de nog te bouwen woningen geeft de gemeente aan dat het parkeren binnen het bouwplan oplosbaar is. De exacte invulling en de verdeling van privé en openbaar parkeren zal verder uitgewerkt worden en in een later stadium worden toegelicht aan de bewoners.

Vooralsnog is de Zoetermeerse VVD tevreden dat er ruimte is voor extra parkeerplaatsen als de parkeerdruk toeneemt tot boven de norm. Ook zullen wij de parkeerdruk in het gebied blijven meewegen bij het in de toekomst te nemen raadsbesluit over de bouwplannen.

U kunt de volledige beantwoording van de schriftelijke vragen via deze link terugvinden. Heeft u aan de hand van deze antwoorden nog vragen dan horen wij natuurlijk graag van u via Facebook of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.