Hutten bouwen in Zoetermeer!

Eind vorig jaar heeft de VVD met succes voorgesteld om in Zoetermeer een huttenbouwweek te organiseren.“Dit is een leuke en gave manier om kinderen samen te laten bouwen, timmeren en buitenspelen.“ aldus fractievoorzitter Jan Iedema.

De VVD had aan de gemeenteraad voorgesteld om een jaarlijks huttenbouwfeest te organiseren in samenwerking met andere organisaties. Denk daarbij aan de scouting, de speelboerderijen maar ook lokale timmer- en bouwbedrijven en bouwmarkten. Om deze jaarlijkse traditie mogelijk te maken is toen voor maximaal 15.000 euro beschikbaar gemaakt als opstartbudget.

We zijn ondertussen een half jaar verder en de plannen zijn nu bekend. Van 13 tot en met 17 augustus kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar midden in de wijk Seghwaert hutten komen bouwen. De hele week bouwen de kinderen in de ochtend hun eigen hutten. Na de lunch staan er in de middag nog meer leuke activiteiten op het programma.

De huttenbouwweek wordt georganiseerd door vrijwilligers en wordt aangestuurd door een kernteam wat bestaat uit Kern Kinderopvang Zoetermeer, buurtvereniging Seghwaert op Dreef , Mooi Welzijn, en YMCA Zoetermeer. Om de huttenbouwweek tot een succes te maken zijn de organisatoren nog opzoek naar extra vrijwilligers.

In andere gemeenten zijn soortgelijke festivals al een succes. Daar heet het vaak timmerdorp of bouwdorp. In bijvoorbeeld IJsselstein waren in afgelopen zomer 1800 deelnemertjes aangemeld. Ook in Breda, Almere en Nijmegen wordt jaarlijks een bouwweek georganiseerd. Vroeger was dit in Zoetermeer ook op beperkte schaal mogelijk op de oude bouwspeelplaats.

Jan Iedema: “Spelenderwijs leren de kinderen op deze manier allerlei sociale vaardigheden zoals samenwerken, creativiteit, en doorzettingsvermogen.”

Aanmelden voor de huttenbouwweek of helpen als vrijwilliger? Zie: https://ymcazoetermeer.nl/huttenbouw/